
Večerja za štiri osebe v restavraciji na "dragulju Tirenskega morja" je v Italiji sprožila razpravo o cenah, ki letijo v nebo.
Oglaševanje
Skoraj nerazumljivo visoki računi v restavracijah postajajo nekakšna stalnica v času, ko je turistična sezona na višku.
Ena takih zgodb prihaja iz sosednje Italije, kjer je skupina štirih gostov v restavraciji na otoku Ponza, na italijanskem Pontinskem otočju v Tirenskem morju, za večerjo, katere glavna jed so bili špageti, odštela kar 923 evrov.
Oglaševanje
Zgodbo, ki jo je prvi objavil časnik La Repubblica, so povzeli mnogi italijanski mediji.
Vse skupaj se je zgodilo prvi julijski konec tedna. Za obrok s pogledom na morje – vključno s predjedjo, štirimi glavnimi jedmi, vodo in dvema steklenicama kakovostnega vina – so štirje obiskovalci prejeli račun v višini 923 evrov oziroma 230 evrov na osebo.
Ključni razlog za tako visok znesek naj bi bili špageti z jastogom, ki so stali kar 759 evrov.
Zgodba je v italijanskih medijih in na družbenih omrežjih postala skoraj razvpita in sprožila polemiko o cenah, ki letijo v nebo.
Oglaševanje
Bralci in uporabniki družbenih omrežij seveda večinoma menijo, da so cene močno pretirane.
Medtem pa lastnik restavracije v pogovoru za La Repubblico meni drugače: "Imamo tudi jedi po 15–20 evrov, a vsi v svetu vemo, da je jastog drag. Stane 230 evrov na kilogram. Mi ga pripeljemo živega do mize in ga pokažemo strankam, ki so tokrat izbrale jastoge po 825 gramov na osebo. Ko jih prinesemo, imajo etiketo s težo. Včasih jih za lažjo izbiro peljemo tudi do akvarija, čeprav je res, da je učinek večji, če prinesemo živega jastoga h gostu."
Lastnik obžaluje, da je prišlo do nelagodja, a hkrati poudarja, da ne želi, da bi mediji o njem ustvarili sliko nekoga, ki izkorišča zaupanje gostov.
Oglaševanje
Zato se je po pritožbah odločil ponuditi popust.
"Naš jastog je znan, in če bi bil komu predrag, bi izbrali manjšega," pojasnjuje.
"Velikokrat se zgodi, da nekateri pridejo, se obnašajo kot gospoda, potem pa se pritožujejo nad ceno."
Da bi se izognili nesporazumom, je v restavraciji sicer običajno, da o cenah opozorijo goste, ki "preveč zlahka" izberejo jedi, ne da bi se prej podrobneje pozanimali o cenah.
Oglaševanje
"A nam vedno ne uspe," priznava gostilničar.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Oglaševanje
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Oglaševanje